Op bezoek bij staatssecretaris van Ooijen

praktijkpioniers Actie, De Mensen bij Praktijkpioniers, Talentontwikkeling, Wat doen jullie zoal

Vandaag 13 juni waren wij als Praktijkpioniers aanwezig bij de staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS. Samen met PerspectieF, jongerenorganisatie van de ChristenUnie.

Tessa en Evelijn (PerspectieF) hielden een presentatie over de mogelijkheden rondom een matching systeem voor in de crisisopvang van bedden in de jeugdzorg. Naast deze doelgroep bekijken ook de kansen voor alle andere doelgroepen die hiermee zitten.
Insteek is een app is om inzichtelijk te maken in welke organisatie beschikbare crisisbedden zijn. Wanneer er een patiënt opgenomen moet worden, maar er zelf geen plek beschikbaar is, kan hier snel en eenvoudig inzicht worden verkregen in mogelijk beschikbare crisisbedden bij andere organisaties.
De opvang rondom deze problematiek wordt erkend maar wie daarin de verantwoordelijkheid pakt is nog een uitdaging. De wil is er zeker bij alle organisaties en instellingen.

De komende tijd gaan hiervoor meer campagne en acties in ondernemen. Vandaag was het informele startschot.

Bij Praktijkpioniers zetten we ons via ons pioniersprogramma Andere Route in voor alle generaties die tussen het wal en schip vallen. Dit betreft wonen, werken en persoonlijke welvaart.
Bij ons zijn ervaringsdeskundigen, zorg professionals en pioniers samen aan de slag om het verschil te maken. Dit doen we naast innovatieve producten ook met bestaande zaken zoals Maatschappelijke Diensttijd en een versterkend traineeship bestaande uit ervaringsdeskundigen.