Praktijkpioniers on Tour #9: Maatschappelijk ondernemen bij de Beursvloer 2.0 in Assen

praktijkpioniers Actie, Maatschappelijke diensttijd, Praktijkpioniers on tour, Waan van de dag, Wat doen jullie zoal, Wat doen we deze maand

Praktijkpioniers was vandaag 31 mei aanwezig bij de Beursvloer 2.0 in Assen. Wij ondersteunen deze middag onze collega’s van Ruiten7/Bridgefonds Nederland.

AssenvoorAssen organiseert in samenwerking met Ondernemend Assen ook dit jaar weer de Beursvloer, echter zal deze anders verlopen dan voorgaande jaren en hebben zij het daarom de naam ‘Beursvloer 2.0’ meegegeven.

Naast de activiteiten op de reguliere beursvloer, die dit jaar anders worden ingericht, is er een mooie uitdaging voor teams met 4-6 ondernemende mensen aan toegevoegd. Tijdens deze uitdaging gaat het team aan de slag met het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk dat ingediend is door diverse maatschappelijke organisaties uit de gemeente Assen. Elk team krijgt deze middag de tijd om met de beste oplossing te komen. Dat kan een advies, een voorstel of zelfs al een concrete uitkomst zijn. Niks is te gek!

Op de reguliere beursvloer presenteren 25 maatschappelijke organisaties zich. Zij bezetten een statafel en delen daar op een ludieke wijze de vragen die zij hebben. De bezoekers kunnen op eenvoudige wijze contact leggen en kijken waar zij iets kunnen betekenen. Het gaat dan om vragen voor materialen, kennis of een incidentele vrijwilligersklus. Alles mag gevraagd worden behalve de vraag naar geld.

Praktijkpioniers deed leuke extra contacten op voor onze Actie rondom Maatschappelijke diensttijd en toekomstige zaken rondom Duurzaamheid. Gastheer de DNK (schouwburg) was als vanouds ook weer super gastvrij.