Praktijkpioniers Waan van de dag #8: Meedenken bij Coalitie een tegen Eenzaamheid Teylingen

praktijkpioniers Waan van de dag, Wat doen jullie zoal, Wat doen we deze maand

In de rubriek de Waan van de dag laten wij zien wat zoal doen. Vanavond 1 juni waren we bij de vergadering van kerngroep van de coalitie een tegen eenzaamheid. In de gemeente Teylingen is een start gemaakt met de ontwikkeling van beleid maken rondom eenzaamheid. WelZijn Teylingen is hiervan de kartrekker. Vanuit privacy hebben wij geen mensen op bovenstaande foto staan.

Het doel is te komen tot een netwerk tegen eenzaamheid. Welzijn Teylingen: “Wist u dat 41,7 procent van de inwoners van Teylingen aangeeft zich wel eens eenzaam te voelen? En dat 8,7 procent aangeeft zeer eenzaam te zijn? Zoveel mensen die zich eenzaam voelen, daar moeten we iets aan doen!”.

Praktijkpioniers neemt deel in de kerngroep die diverse initiatieven ontwerpt. Op basis van 7 punten zet de kerngroep beleid uit. Ieder lid van de kerngroep zet zich in voor een van deze punten. Praktijkpioniers helpt met het opzetten van de duurzaamheid van een netwerk voor eenzaamheid. Daarnaast bekijken wij voor een aantal partners die actief zijn in Teylingen wat voor hen van belang is.

Wordt kortom de komende maanden vervolgd.